• How to: Koken

    Deze pagina bedoeld voor iedereen die nieuw is en nog niet zeker is over zijn kookkunsten om een steuntje in de rug te geven. En voor zij die wel denken te kunnen koken maar even hier naartoe worden gestuurd omdat ze een bolletje schepijs nog kunnen verneuken.

    Handige info

    We werken met inschrijven voor eten met studentenstal. De deadline voor inschrijven is dezelfde dag om 16:00. Schrijf je je kort daarvoor of later in, bel dan de persoon die kookt om te vragen of je nog mee kunt eten. Wil je nou echt een baas zijn, schrijf je dan maandag voor de hele week in/uit en kies gelijk een dag om te koken. Mensen die dat doen zijn echt heel gaaf!

    Probeer de kosten van het eten rond €3,- te houden. Als je fancy wilt koken mag dat, maar laat dat weten zodat men er rekening mee kan houden.

    Vragen

    Voor veel mensen koken kan erg intimiderend zijn. Gelukkig zijn wij over het algemeen zeer schappelijke mensen en kun je altijd vragen stellen. Wij willen immers zelf ook graag lekker kunnen eten. Dus schroom je niet om iemand om hulp te vragen, of dat nou is voor recepten of om te helpen snijden.

    Ratio

    Per persoon kun je ongeveer 500 g voedsel aanhouden. De volgende ratio werkt best goed maar je kunt altijd meer groente en minder vlees doen of andersom.

    • 200 g Groente
    • 150 g Koolhydraten (pasta, aardappel, oid)
    • 150 g Vlees(vervanger)

    Let op!

    • Voor rijst heb je maar 90 g pp nodig.
    • Neem je een recept van internet, kijk dan naar de voedingswaarde. Je wilt +/- 650 kcal pp serveren.
    • Te veel maken is niet erg, we kunnen het altijd bewaren. Te weinig is wel jammer.
    • Veel eten => veel kruiden nodig. Blijf tussendoor proeven maar vaak kun je aanhouden dat de kruiden zichtbaar moet zijn in het eten.
    • Gebruik peper en zout. Simple yet effective.